Мотоциклист во животна опасност, по удар од полициска кола

Вчера околу 18 часот на крстосницата на булеварите Климент Охридски и Димитрие Чупоски во центарот на Скопје, во близина на студентскиот дом Кузман Јосифовски –…Емисии

Анче Н. Туфекџиева: Јас сум горда мајка на дете со Даунов синдром

Таа е борец, хероина која успешно се справува со проблемите во општеството и го трасира пат на својата ќерка Верче, девојче со Даунов синдром. Во ПРОЦЕС говори Анче Николова Туфекџиева, претседателка на здружението ВЕРА.

Прочитај Повеќе
Спорт

Истражување

СЈО ги истражува медиумските донации: Чиста сметка, долга љубов

Веќе неколку изборни циклуси медиумите се јавуваат како најголеми донатори на владејачката партија, која до изборите во 2014 беше неприкосновена. Нелојалната конкуренција во предизборното рекламирање се смени со Договорот од Пржино и оттогаш медиумите не смеат да бидат донатори на партиите.

Прочитај Повеќе
Идеи

Евтини Приказни

Арт и Живот

ЕКОЛОГИЈА