На 9 ноември стасува новиот извештај на ЕК, полош од ланскиот

Новиот извештај на ЕК ќе биде полош од ланскиот. Наредната есен нема да има извештај а следниот е закажан за март 2018 година. Добра или лоша вест?

todorov_1305_g

Огласите во странски весници не донесоа ниту еден лекар во државата

На огласот за професори од странство кои ќе вршат надзор на македонските доктори се пријавил еден кандидат, 28 специјалисти од Србија и 9 од Грција. Две години по огласот Тодоров не е ангажирал ниту еден од нив

Прочитај Повеќе


Македонија

todorov_1305_g

Огласите во странски весници не донесоа ниту еден лекар во државата

На огласот за професори од странство кои ќе вршат надзор на македонските доктори се пријавил еден кандидат, 28 специјалисти од Србија и 9 од Грција. Две години по огласот Тодоров не е ангажирал ниту еден од нив

Прочитај Повеќе
Студио

Емисии

768786

И ја сошиле вагината со дебелото црево, болницата не дава оштета

Цената од една лекарска грешка се уште ја плаќа Јасминка Велкоска. За прв пат по три години, таа јавно проговори за тоа како докторката и странскиот обучувач ангажиран од Тодоров, направија катастрофална грешка.

Прочитај Повеќе
Идеи

Беса Арифи

Време за лов на криминалци

Зошто беше важна последната прес конференција на Специјалното јавно обвинителство. Оставете ја облеката на Катица Јанева, дајте веќе нека започне тој лов по вистинските криминалци

Прочитај Повеќе
Истражување

mijalkov1(1)

Мијалков, Грујовски, Јакимовски и Стајковиќ осомничени во „Трезор“

Поранешниот директор на УБК Сашо Мијалков, поранешниот началникот на петтата управа Горан Грујовски, шефот на кабинетот на Мијалков,Тони Јакимовски и бившиот помошник министер во МВР и член на Управен одбор на Телеком Небојша Стајковиќ се осомничените во случајот Трезор

Прочитај Повеќе
Арт и Живот

mot333

„Мртва точка„ на Раду Африм за затворање на МОТ

Во рамките на МОТ+ програмата во 18.00 часот во МКЦ регионална мрежа на академии „Театарска платформа“ составена од АДУ Загреб, ФДУ Белград, АУ Нови Сад, АСУ Сараево, ФДУ Цетиње, ФДУ Скопје и АГРФТ Љубљана ќе го презентира „Проект: Правда“

Прочитај Повеќе
Евтини Приказни