Подкаст со Борјан Јовановски

Во ова издание на Подкастот со Борјан Јовановски ќе слушате: -разговoр со судијата Сеад Реџепагиќ за прерaспределбите во Основниот суд Скопје 1 -разговор за текот…


Македонија

Спорт

Истражување

СЈО ги истражува медиумските донации: Чиста сметка, долга љубов

Веќе неколку изборни циклуси медиумите се јавуваат како најголеми донатори на владејачката партија, која до изборите во 2014 беше неприкосновена. Нелојалната конкуренција во предизборното рекламирање се смени со Договорот од Пржино и оттогаш медиумите не смеат да бидат донатори на партиите.

Прочитај Повеќе
Идеи

Загадување и контразагадување

Дебатата за загадениот воздух се сведува на безначајна размена на соопштенија меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, кои засебно можеби личат на заокружени смисловни целини, но во поширокиот контекст се само обични, дури и евтини логички замки

Прочитај Повеќе
Евтини Приказни

ЕКОНОМИЈА

АНАЛИЗА: И вработувањата во приватниот сектор – зависни од државата

Владата го усвои новиот Оперативен план за вработување во 2017 година вреден нешто повеќе од 14 милиони евра, сума која досега е рекорно највисока. Овој концепт на директна државна интревенција беше нотиран и во последниот извештај на Светска Банка

Прочитај Повеќе