Од:

Андов: Очекувам мирна разврска, но треба да се биде внимателен

Во интервју за НОВА ТВ,  првиот спикер на Собранието Стојан Андов, говори за натамошната процедура во трансферот на власта. Тој вели дека ако во понатамошните процедури има опструкции, тие би биле неодржливи. Андов дава предлози кои треба да бидат идните чекори на власта и како треба да функционира Собранието во наредниот период.