Статии од Александра Денковска
(ВИДЕО) Груевски: СЈО нема докази, сака да ме понижи пред граѓаните

Поранешниот премиер и лидер на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски на денешната јавна седница на Апелацискиот суд рече дека не постои основ, односно нема кривично дело ниту законски прекршок што тој го направил за да мора да бегаМемети: Условите во казнено-поправните установи се под секое ниво

Во овој извештај се направени вкупно 50 посети од кои 4 во казнено поправни установи, 8 во полициски станици, 1 во заводот во Демир Капија и 37 во центрите за згрижување бегалци


Мемети: Во затворот Идризово владее корупција, условите се нехумани

Во крајно нехумани, нечовечки и деградирачки услови живеат осуденицоте во затворот Идризово. Народниот правобранител, Иџет Мемети денеска на прес-конференција, презентирајќи го годишниот извештај рече дека…