Статии од Александра Денковска

МЗШВ: Николовски го извртува ревизорскиот извештај

Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, ги извртува фактите од ревизорскиот извештај, се вели во реакцијата на Министерството за земјоделство, шумарство…
Спасовски: Информациите околу случајот на Спасов ќе се знаат денеска

„Сите информации околу овој случај се речиси готови, но мора да ги направиме крајните подготовки и во текот на денов ќе ги добиете сите инфрмации. Сакам да знаете дека законите ќе важат за сите подеднакво“, рече Спасовски


Николовски: Поднесов кривична пријава против Цветков за злоупотреби

Сите акти кои ги изработувала и потпишувала Комисијата за спроведување на постапка по еден оглас, а кои се однесуваат на различни региони се заведувале под ист деловоден број и датумТрите прашања на Ременски до директорот на Агенцијата за вработување

Денеска кога судија осуди лице на казна затвор за осум тегли ајвар, незамислива е леснотијата и силеџиството врз законите што се обидувате да го направите за да ја избегнете одговорноста, рече Ременски.


Ременски: Ако возилата се на МТСП, зошто Агенцијата плаќа за одржување

Не постојат договори со кои возила од Агенцијата за вработување му се префрлени на Министерството за труд и социјална политика, рече на денешната прес-конференција, министерката…