Статии од Александра Денковска


Промовирана видео игра за намалување на дискриминацијата меѓу децата

Хелсиншкиот комитет за човекови права викендов промовираше видео игра со која се подига свесноста кај младите за проблемите и потребите на лицата во инвалидски колички….


На истекот на мандатот Коневски ги крои парцелите во Аеродром

Револтот на аеродромци е поголем затоа што тие се сомневаат дека градоначалникот дозволил да се донесе деталниот урбанистички план за тој да реализира свои бизнис интереси


Промовирана видео игра која ќе ги учи младите на недискриминација

Промовирана видео игра „ Извидници што помагаат“ со цел да се намали дискриминацијата кај децата и младите и тие да станат свесни дека постои некој различен од нив кој што с е соочува со потешкотии во животот


(Портрет) Реџеповиќ: Ме исполнува грижата за бездомните животни

Ајета Реџеповиќ е актерка во Албанскиот театар, освен тоа, таа е активист кој над 20 години ги рани и лечи бездомните животни во Скопје. Се грижи за над 60 кучиња на неколку локации во градот


(ВИДЕО) Антикорупциска комисија во десетгодишен сон

Постои потфрлање во надзорните и контролните надлежности. ДКСК досега не подготвила посебен извештај за можните злоупотреби на буџетските средства и средствата од јавните фондови за изборна кампања или воопшто за финансирање изборна и друга политичка активност

Притворот како казнена мерка

Во најновото истражување на професори од Правен Факултет „Јустинијан Први“, наречено „Неосновано притворени-правни и бучетски импликации 2011-2015“ 138 граѓани биле неосновано притворени. Подоцна против нив…