Статии од Александра ДенковскаNo Picture

134 починати лица во Тетово земале социјална помош 2 години по смртта

Дел од нив се уште се наоѓаат во Избирачкиот список. Ова е само дел од она што го пронајдовме, а во текот на следните денови ќе објавиме злоупотреби и во други градови, рече министерката за труд Ременски на прес конференцијата


(ВИДЕО) Како смеат да се финансираат партиите во изборна кампања

Финансирањето на политичките партии, особено за време на изборите е една од најнетранспарентните и затворени работи во државата. Од каде им се на партиите милиони…

Зврлевски: Ревизорскиот извештај за МОН е во редовна постапка

„Ревизорскиот извештај на министерството за образование е во редовна постапка“, рече денеска републичкиот јавен обвинител Марко Зврлевски, одговарајќи на новинарско прашање по дебатата со студентите…Студентите го прашаа Зврлевски зошто не си поднесе оставка

Студентите на правен факултет „Јустинијан Први“ прашуваат, а јавниот обвинител Марко Зврлевски им одговара на нивните прашања. На настанот освен Зврлевски, гости се и специјалната…