Статии од Александра Денковска


Судијата Иван Џолев поднел кривична пријава против Владимир Панчевски

НОВА разговараше телефонски со судијата Џолев кој единствено рече дека нема да го открие името на судијата, но не ги негираше ниту потврдуваше информациите дека тоа е токму Панчевски


МЗШВ: Николовски го извртува ревизорскиот извештај

Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, ги извртува фактите од ревизорскиот извештај, се вели во реакцијата на Министерството за земјоделство, шумарство…
Спасовски: Информациите околу случајот на Спасов ќе се знаат денеска

„Сите информации околу овој случај се речиси готови, но мора да ги направиме крајните подготовки и во текот на денов ќе ги добиете сите инфрмации. Сакам да знаете дека законите ќе важат за сите подеднакво“, рече Спасовски


Николовски: Поднесов кривична пријава против Цветков за злоупотреби

Сите акти кои ги изработувала и потпишувала Комисијата за спроведување на постапка по еден оглас, а кои се однесуваат на различни региони се заведувале под ист деловоден број и датумТрите прашања на Ременски до директорот на Агенцијата за вработување

Денеска кога судија осуди лице на казна затвор за осум тегли ајвар, незамислива е леснотијата и силеџиството врз законите што се обидувате да го направите за да ја избегнете одговорноста, рече Ременски.


Ременски: Ако возилата се на МТСП, зошто Агенцијата плаќа за одржување

Не постојат договори со кои возила од Агенцијата за вработување му се префрлени на Министерството за труд и социјална политика, рече на денешната прес-конференција, министерката…