Статии од Нова ТВ


СЈО ги истражува медиумските донации: Чиста сметка, долга љубов

Веќе неколку изборни циклуси медиумите се јавуваат како најголеми донатори на владејачката партија, која до изборите во 2014 беше неприкосновена. Нелојалната конкуренција во предизборното рекламирање се смени со Договорот од Пржино и оттогаш медиумите не смеат да бидат донатори на партиите.


ЗНМ: Осуда на заканите на Рахиќ против новинарите

Здружението на новинарите на Македонија ги осудува заканите на поранешниот пратеник Есад Рахиќ, кој во неделата преку медиуми ги предупреди новинарите да внимаваат што пишуваат за приведувањето…
СЈО влегло во телевизијата Канал 5

Тим од Специјалното јавно обвинителство, по МПМ, влегло и во телевизијата Канал 5. СЈО не открива што истражува во телевизијата и каква документација побарале, бидејќи…