Статии од Нова ТВ

Повреден работник во експлозија во ОКТА

Еден работник е тешко повреден во експлозија во скопската рафинерија ОКТА. 54-годишниот В.П, се здобил со изгореници од втор степен, откако пукнал вентилот кој се обидувал да го поправи.


Поради притисоци „Вест“ повлече анкета

Притисоците се од надвор, потврди за НОВА уредникот на весникот, Горан Михајловски, кој вели „во услови на вакво судство и вакви закони, како и во ваква констелација на односи во општеството, ние решивме да ја заштитиме редакцијата“.


Поради притисоци „Вест“ повлече анкета

Притисоците се од надвор, потврди за НОВА уредникот на весникот, Горан Михајловски, кој вели „во услови на вакво судство и вакви закони, како и во ваква констелација на односи во општеството, ние решивме да ја заштитиме редакцијата“.
Дачиќ тужи поради скриената камера

Српскиот премиер Ивица Дачиќ покрена судска постапка за казнување на одговорните кои довеле до тој да биде жртва на скриена камера, изјави специјалниот советник на премиерот за национална безбедност Ивица Тончев.


Дачиќ тужи поради скриената камера

Српскиот премиер Ивица Дачиќ покрена судска постапка за казнување на одговорните кои довеле до тој да биде жртва на скриена камера, изјави специјалниот советник на премиерот за национална безбедност Ивица Тончев.


Бакојани: Нема политичка волја за решение за името

– Проблемот е што во моментов нема пројавена политичка волја за решение на спорот со името од актуелната влада на поранешната југословенска Република Македонија, изјави поранешната шефица на грчката дипломатија Дора Бакојани.


Бакојани: Нема политичка волја за решение за името

– Проблемот е што во моментов нема пројавена политичка волја за решение на спорот со името од актуелната влада на поранешната југословенска Република Македонија, изјави поранешната шефица на грчката дипломатија Дора Бакојани.


Новини во нано-технологијата

Во светот на нано-технологијата – пакетчиња со дебелина на влакно од коса, носат и испуштаат течност кога ќе им се даде команда за тоа. Тие наоѓаат примена во медицината и во други области.