Статии од Нова ТВ

Колегите од “Фокус” за Никола Младенов

Живот подарен на новинарството: При пр­ви­те ин­терв­јуа со но­ви­на­ри­те, клуч­ни­те збо­ро­ви му беа – „Ние сме опо­зи­ци­ја и кри­ти­ча­ри кон се­ко­ја власт, не ме ин­те­ре­си­ра ко­ја е!“.


Ештон до Дачиќ – „земи или остави“

На Белгрда, во текот на последната рунда преговори во Брисел, му е понуден документ со осум воопштени фрази во кои на заедницата на српските општини не и се гарантираат додатни извршни права


Заев: Нема шанси за втор круг

„И да има прегласување во едно, две или три места, во што воопшто не верувам поради измислените забелешки од ВМРО – ДПМНЕ кои целосно не држат вода, немаат ниту теоретски шанси да предизвикаат втор круг“, вели за НОВА, Зоран Заев


No Picture

Никола Младенов: Слободата и нејзината цена

Ве повикувам на ова возбудливо патување, кое на крајот ќе покаже дека нема цена, која не вреди да се плати за да се стигне до слободата. Само така ќе стигнеме до Македонија, во која народот ја контролира власта, а не таа него. Која и да е!


No Picture

Спектакуларни снимки од Исланд

Овие снимки од северните светла се снимени на 17 март близу Гулфос и Скафтафел во Исланд со повеќе DSLR фото апарати. Аурора бореалис е еден од нај спектакуларните природни феномени на земјата


Колку чини слободата?

„Ние сакаме општество на слободни луѓе, тие сакаат збирштина од безрбетници. И тука нема компромис“, оваа порака од великанот на македонското новинарство Никола Младенов се споделува на социјалните мрежи