Статии од Влатко Чаловски


(ВИДЕО) Втор ден фудбалска треска во Скопје, Англичаните доминираат

камера: Трајче Антоновски Вториот ден фудбалска треска во Скопје само се засили со присутноста на фудбалските навивачи кои пристигнаа денес. Во центарот на главниот град…

(Видео) Вода – луксуз за жителите на Горно Оризари на +40 степени

Фехим Мујовиќ, кој живее во селото над 20 години вели, иако секоја година се справувааат со недостаток од вода, ова е најдолгиот период кога тие останале без основната потреба на еден човек.
Нимиц: Најважно е што постои решителност и подготвеност за решение

Посредникот во спорот рече дека не се разговарало за конкретни предлози, односно ниту новата Влада ниту тој не ставиле на маса нешто ново, и дека е рано да се зборува за конкретно решение