Статии од Александра Денковска

Собрание: Насилство, дивеење, претепани пратеници и заспана полиција

Возила со специјалци почнаа да пристигнуваат дури откако пратениците веќе беа повредени. Лошата реакција на полицијата ја призна и министерот за внатрешни работи кој најави дека ќе побара одговорност од сите ангажирани во Оперативниот штаб, затоа што полицијата не реагирала на време


Македонија со најниско ниво на употреба на контрацепија во Европа

Здруженијата на маргинализираните заедници бараат примена на стратегија за сексуално и репродуктивно здравје и права 2010 -2020. Тие обвинуваат дека државата не презема конкретни активности…
Мистериозен грабеж:Укради струја од ЕВН и лежи повеќе од грабеж на НЛБ

Кражба има, крадците наводно се фатени, но пари нема. Грабежот во НЛБ банка останува мистерија проследена со многу контрадикторности во јавните обраќања на институциите

ЗНМ: Состојбата во медиумите се влошува по сите основи

Единствена позитивна работа во извештајот е намалениот број на тужбите за клевета и навреда против новинарите. Во 2012 имало 320 тужби, додека во 2016 бројот се намалил на помалку од 50 тужби


Грабеж во Тутунска: МВР и банката должат многу одговори

Иако неколку дена никој не забележал дека фалат пари од пратките кои Тутунска банка ги праќала и од трезорот на банката, МВР успеало да обезбеди докази дека осомничениот бил свесен и имал намера да ги украде парите