Статии од Борјан Јовановски

ЖИВОТО БЛАТО НА АЛИ АХМЕТИ

Во актуелните околности кои ЕУ ги резимираше со мошне експлицитен, кус и звучен назив „ЗАРОБЕНА ДРЖАВА“ нема никакви услови да се разговара за прашањата кои Платформата ги истури во јавноста
1 минута вести на македонски јазик

Забрана за движење на тешки товарни возила поради снегот; МПЦ апелира да не се палат бадникови огнови; Вучиќ бара екстрадиција на Харадинај; за директорот на ЦИА Русија ги поткопува демократските принципи.


Децата од Алепо

Децата од Алепо испратија цртежи во Европскиот парлемент а по Скајп врска им се обратија и на европските пратеници. НОВА ексклузивно објавува сегмети од оваа Скајп комуникација
Зошто ќе гласам за Заев

Почитувам луѓе кои создаваат вредности признати на глобалниот пазар. Тоа е умешност. Па си викам по се што видовме во изминатите 25 години време е да дадеме шанса некому кој веќе се реализирал и потврдил во она во што верувал