Статии од Борјан Јовановски(ВИДЕО) НОВАТВ во „Дер Шпигел“ – тајните на истражувачките мајстори

Екипата на НОВАТВ беше во посета на редакцијата на „Дер Шпигел“ каде што разговаравме со истражувачките новинари од весникот кој е домаќин на една од најдобрите истражувачки редакции во светот


Вашингтон му го исклучи микрофонот на балканскиот хор од гаврани

Скопје, Белград, Бања Лука и Тирана добија јасни и гласни пораки за тоа дека американската администрација нема намери да им подаде рака на ретроградните политички структури во регионот


Алхемичарот Бујар Османи

Кои и да се правата обезбедени на било каква хартија имаат смисла само ако бидат апсорбирани во институциите на државата. За да се случи тоа треба да се испочитува уште еден клучен принцип без кој ничии права нема да видат бел ден а тоа е владеењето на правото


ЖИВОТО БЛАТО НА АЛИ АХМЕТИ

Во актуелните околности кои ЕУ ги резимираше со мошне експлицитен, кус и звучен назив „ЗАРОБЕНА ДРЖАВА“ нема никакви услови да се разговара за прашањата кои Платформата ги истури во јавноста
1 минута вести на македонски јазик

Забрана за движење на тешки товарни возила поради снегот; МПЦ апелира да не се палат бадникови огнови; Вучиќ бара екстрадиција на Харадинај; за директорот на ЦИА Русија ги поткопува демократските принципи.


Децата од Алепо

Децата од Алепо испратија цртежи во Европскиот парлемент а по Скајп врска им се обратија и на европските пратеници. НОВА ексклузивно објавува сегмети од оваа Скајп комуникација