Статии од Борјан Јовановски

Боинг најголем произведувач на авиони

Европскиот произведувач на авиони Ербас ја загуби во 2012-та година титулата водечки светски произведувач, која му ја презеде американскиот конкурент Боинг, и покрај тоа што резултатите на Ербас ги надминаа очекувањата.НОВА за нови идеи !

Летот во место во процесот на европските интеграции станува неподнослив. Очекувано, во ваква ситуација сведочиме на уназадување на демократските процеси.


Антички или Словени ?

Антички или Словени? На оваа контроверзна тема Љубчо Георгиевски и Паско Кузман дебатираа на А2 ТВ. Дуелот предизвика бурни реакции во јавноста.


Краток вовед за тоа што е VOX BOX

Блогерајот и (особено) Facebook се методи на изразување кои се одлично познати кај нас. Но Twitter, иако светски феномен, меѓу нашите интернет корисници е сеуште социјална мрежа на маргините.Еврозум во Стокхолм

Ова издание на Еврозум е посветено на еколошкиот дух во кој буквално живее и се воспитува целото шведско општество.


Бизнис клима

Можете да отворите фирма за еден ден, но можете ли да го развивате вашиот бизнис во здрава бизнис и демократска клима?


Грчка криза

Еврозум ви носи еден поинаков поглед врз грчката криза. Таа сериозно ја погоди грчката економија, но стана и плодна почва за развој на нови мали бизниси.