Статии од Кристина Озимец

Не е потребен мандат од Иванов за продолжување на собраниската седница

По средбата на Заев и Ахмети зачестија информациите дека неделава се подготвува свикување на Собранието. За продолжување на прекинатата седница на која беа верификувани пратеничките мандати,…

ЈСП крие документи од тендерот за е-билетите во автобусите

Јавното сообраќајно претпријатие го одби барањето на НОВА да добие увид во документите со цел да провериме како компанијатата „Гентомар“ која го доби тенерот за е-системот на ЈСП докажала дека ги исполнува критериумите за да победи


Меѓународен заговор против Македонија во пораките на Груевски

Промена на името и идентитетот на Македонците и напад на унитарноста на македонската држава. Ова според пораките кои вчера ги упати претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски…

Невладините организации имаат право „да се мешаат“ во политики

Невладините организации имаат право да бидат вклучени во градење и „мешање“ во политики, исто како и граѓаните. Ако некоја невладина работи во екологијата, медиумите, образованието,…