Статии од Кристина Озимец

Законот за високото образование е резултат на суетата на Груевски!

Интервју со академик Абдулменаф Беџети во кое професорот зборува за тоа какви последници ќе донесат новините во Законот за високо обравание и ги коментира обвинувањата на Груевски за некредибилноста на професорите. Како член на Професорскиот пленум го прашавме каков вид на граѓанска непослушност следи по донесувањето на законот и дали очекува одмазда од власта


Марија Грубор: Безобразно е од власта што не сака да разговара со нас

Интервју со студентката Марија Грубор, за која се коментираше дека го одржала најинспиративниот говор и која ја претставуваат како новата Македонија: Какви мерки ќе преземат ако помине законот, за етикетите и дискредитациите дека се организирани од СОРОС, СДСМ, велејќи дека ова студентско движење е нов почеток за граѓанството и за оваа земја


Пендаровски: Тешко може Груевски да се согласи на барањата на Заев

Интервју со проф. Стево Пендаровски кој говори за плановите на Меркел, за решение за името, но и германското посредништво во преговорите Груевски-Заев, за неговите односи со Црвенковски и Заев како и борбата на двајцата за неговата наклонетост пред Конгресот на СДСМ


Поповски: Спремен сум да иницирам ослободување на политички затвореник во Р.М

Интервју со претседателскиот кандидат на ГРОМ, Зоран Поповски: Зошто немаат заеднички кандидат со СДСМ, зошто Албанците би гласале за него, колку има познавања од надворешната политика, дали некогаш имал средба со странски претседател?


Со фалсификати и списоци со мртви гласачи, СДСМ треба да се повлече од избори

Студио на НОВА со Ким Мехмети и Тито Петковски – Што знача пораките на Заев кон Тачи? Дали Заев треба да ги смени Макрадули, Ивановски и Станковиќ со нови лица и какви се шансите на Пендаровски и Иванов. Разговара Биљана Секуловска


Дали ќе ни се случи пак Пустец?

Интервју со директорот на МОСТ Дарко Алексов: За непрочистените списоци, за мртвите души кои гласаат, корупцијата и стравот на гласачитеБЈРМ не е нашиот идентитет, решение за името мора да има

Ивон Величковски, лидер на ЛП, подносител на Платформата за името, ЕУ и НАТО: Со решение за името не се менува идентитетот, а тој не е БЈРМ; Со новиот Закон за медиуми постои опасност од затворање на критичкитe медиуми


No Picture

Не се вознемирувам воопшто ако ме лустрираат

Проф.Љубомир Фрчкоски во интервју за НОВА вели дека не би го изненадила политичка одмазда – да биде лустриран, дека видел досиеја на академици кои се за лустрирање, а тие документи се тука уништени, но од Белград власта треба да ги земе. Говори и за тоа дали има фаворит за нов лидер во СДСМ