Статии од Кристина ОзимецЈанкуловска на распит во СЈО, обвини за политичка пресметка

Поранешната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкуловска денеска беше повикана на распит во Специјалното јавно обвинителство. Јанкуловска не откри за кој случај била во СЈО, но…
Едно долго „возење“: Во потрага по фирмата што го доби тендерот на ЈСП

Она што на почетокот се чинеше лесна задача, се претоври во вистински предизвик. Како изгледаше потрагата по „Гентомар“ – компанијата која го доби тендерот за продажба на електронски билети во ЈСП.