Статии од Кристина Озимец
„Таргет“: Сечено, лепено и монтирано од УБК

СЈО објави дека постои основано сомнение за 10 лица вработени во УБК кои преку злоупотреба на системите за следење на комуникациите незаконски прислушувале и ги повредиле основните човекови права и слободи на граѓаните.Грчки Американци во тимот на Трамп – ќе влијаат ли на Македонија

Новиот американски претседател Доналд Трамп за време на својата кампања во својот тим имаше повеќе советници со грчко- американско потекло. Дали и како советниците ќе влијаат во неговата надворешна политика и односите помеѓу Македонија и Грција?