Статии од Маја Јовановска

(ВИДЕО) Лицата со посебни потреби не се граѓани од втор ред

Со години лутаат од институција во институција и наидуваат на затворени врати или празни ветувања. Се надеваат дека конечно политичарите ќе дознаат колку се и какви се нивните проблемиИзгореа бараки на Институтот за политички науки и Заводот за урбанизам

Во голем пожар претпладнево изгореа бараките во кои се сместени  Заводот за урбанизам и архитектура и Институтот за социолошко и политичко правни истражувања и уште неколку…

(ВИДЕО) Објективот на Роберт Атанасовски овековечи историски мигови

Роберт Атанасовски е фоторепортер кој овековечил многу историски момени од македонската историја. Бил сведок на аферата „Тат“, на бегалската криза во Косово, конфликтот во Македонија….


Игор Тантуровски реизбран за претседател на Антикорупциска комисија

Игор Тантуровски уште една година ќе биде на чело на Антикорупциската комисија. На денешната седница членовите на комисијата едногласно го избрале Тантуровски повторно за претседател,…Тендер за автобуски картички по мерка на Телеком

Ова е втор тендер за набавка на електронски картички, што значи дека според условите од тендерската документација, може да го добие само фирмата што ги испорачала првите картички. Првиот тендер, пред околу една година го добила фирмата „Гентомар“, заедно со Македонски Телеком