Статии од Маја Јовановска

Чавков не открива дали Јанкулоска-Мијалков ќе добијат бодигарди од МВР

Од МВР не обелоденија кои поранешни функционери ќе имаат телохранители на државна сметка, но акциите кои ги потенцираат како ризични по безбедноста, сите се реализирани во време кога на чело на Министерството беа двоецот Јанкулоска – Мијалков.


Јанкулоска и Мијалков пак имаат можност да добијат обезбедување од МВР

Според извори на НОВА од безбедносниот сектор, Уредбата се менува за да може министерот за внатрешни работи Митко Чавков, да има одврзани раце да додели обезбедување на екс функционери на кои им завршила оваа законска можност(ВИДЕО)Преселбата на Комунална хигиена им пречела на неколку манекени

Размената на деловни простории меѓу Јавното претпријатие Комунална хигиена и фирмата Унитајарс, беше едно од прашањата за кое се водеше на денешната седница на Советот…
Градот Скопје подготвува скандалозна мултимилионска трампа на имот

Извори за НОВАТВ, велат дека се сомневаат во веродостојноста на проценката на имотот, оти не е возможно деловен простор во срцето на Скопје, да има иста вредност како деловен објект во општина Гази Баба. Според изворите на НОВА, токму тука е направена целата „ујдурма“, како да се добие привид дека трампата има економска оправданост.


СГС „си гази“ – добива тендери за патарини, музеи, училишта, болници

Последниот договор е склучен со новиот Археолошки музеј во Скопје. За обезбедување на музејот во период од една година, СГС ќе искешира 140.000 евра. Ова е седми тендер за обезбедување на државна установа што го доби СГС од почетокот на годината, а сите тие се во вредност од 911.000 евра.