Статии од Маја Јовановска

По девет дена кривична пријава за Урко за сообраќајката кај Рампа

Според Кривичниот законик, за делото за кое е осомничен Митровски – „Тешки дела против безбедноста на луѓето и имотот во сообраќајот“, е предвидена казна затвор од една до десет години.Обвинителството за организиран криминал ќе се сели во зградата на Државниот архив

Јавното обвинителството за организиран криминал и корупција следната година ќе се пресели во зградата на Државниот архив. Ова обвинителство со години е сместено во објектот…


Златна параолимпијка планира еутаназија по Рио

Францускиот весник Ле Парисиен објави потресна приказна за златната олимпијка Марике Верворт, која во Рио на Параолимписките игри ќе се обиде да го освои својот последен медал во кариерата, а по настапот озбилно размислува за еутаназија, која е легална во Белгија.Апелација одби да ја тргне Поп Стефанија од одлучување за Јанкулоска

Апелациониот суд одлучи судијката Александра Поп Стефанија и натаму да остане во случајот „Тврдина“ и го отфрли барањето на Специјалното обвинителство кое бараше нејзино изземање…