Статии од Маја Јовановска

Колку вреди животот на еден директор именуван од владата

Генералниот директор Цветко Грозданов и четворицата неизвршни директори ќе се осигураат во случај на смрт, несреќа или болест. Во условите кои се пропишани во огласот, Грозданов како главен менаџер нуди премија до 400 евра на месечно ниво или 4.800 евра на годишно ниво.Сопругот на Гордана Јанкулоска стана функционер

Влатко Илиевски, сопругот на екс министерката Гордана Јанкулоска, и официјално е именуван за претседател на Инспекцискиот совет. Одлуката на Владата, со потпис на вицепремиерот Никола…


Канческа-Милевска во моментов е на распит во Кривичниот суд

Министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска и прво осомничена во случајот на Специјалното јавно обвинителство „Тендери“ во моментов е на распит во Кривичниот  суд…


Кочници за СЈО: Телеком дава отпор, ВИП и ОНЕ соработувале

Најголем отпор во соработката за предистражната постапка за прислушувањето која ја води Специјалното јавно обвинителство доаѓа од Македонски Телеком, дознава НОВАТВ. ВИП и ОНЕ соработувале,…