Статии од Менче Атанасова Точи

Двојна политика:Забрана за пушењето,се субвенционира тутунот

Македонија меѓу првите земји на Балканот го донесе законот против пушење и ги забрани рекламите за цигарите. Од друга страна со субвенциите владата го стимулира производството на тутун.Хормонскиот лек забранет и во Кувајт

Првите резултати за безбедноста на лекот Диане 35 Eвропската агенција за лекови ќе ги соопшти за три месеци по состанокот на Комитетот за проценка на ризик кој ќе се одржи од 13 до 16 мај


Говорот на омраза, зла крв во медиумите

Ширење на говорот на омраза, хомофобија, дискредитација, скриен повик на насилство. Граѓаните се потикнуваат да прават кривични дела со повикот да пријавуваат новинари хомсексуалци.


Говорот на омраза, зла крв во медиумите

Ширење на говорот на омраза, хомофобија, дискредитација, скриен повик на насилство. Граѓаните се потикнуваат да прават кривични дела со повикот да пријавуваат новинари хомсексуалци.