Статии од Менче Атанасова Точи

Колапс на сообраќајот во Европа

Интензивните врнежи од снег и замрзнат дожд во делови од Европа предизвикаа проблеми во воздушниот, автомобилскиот и железничкиот сообраќај во Франција, Велика Британија и Германија.


Што добиваат лекарите со потпишувањето на новиот договор

На оваа тема дебатираат: Љубиша Каранфиловски претседател на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита и Калина Гривчева Старделова од Самосојниот синдикат на клиниките
Вакцини има, но не за сите деца !

Четиринаесет месечната Ева е родена пред време со само еден килограм и 700 грама, но и покрај тоа не добила шанса да прими вакцина која не предизвикува компликации