Статии од Сашка Цветковска

Донаторите на ВМРО-ДПМНЕ сослушувани од СЈО

ВМРО-ДПМНЕ во последните неколку години значајно го зголеми своето богатство, а според минатогодишното истражување на НОВАТВ најчести донатори на партијата се службениците во државната администрација


Македонија помеѓу земјите во Европа со најголема смртност кај доенчиња

Македонија е прва по бројот на мртви од мозочни ударии, трета по најлоша стапка на преживувавње на болните од рак и Македонија е меѓу земјите со најголем процент на граѓани кои страдаат од депресија


Инвеститоторски рај за работнички пекол и државно спонзориран ќар

„Вистинската цена на евтината работна сила“ е новиот истражувачки труд на професорот Бранимир Јовановиќ кој што ги истражува ефектите од странсктие инвестиции и условите во коишто работат работниците во овие фабрики


Каква е атмосферата во ВМРО-ДПМНЕ додека Македонија чека одговори

Во седиштето на ВМРО-ДПМНЕ доаѓаат членовите на Извршниот комитет, но и градоначалници, министри, членови на Совети, пратеници, директори на јавни претпријатија и агенции и обичното членство