Статии од Сашка Цветковска

Документарен филм – права на потрошувачи

Македонскиот систем не е успешен во заштитата на потрошувачките права. Обемот на кршење на овие права од страна на производителите и уште повеќе давателите на услуги драстично расте ако се има во предвид извештајот на Народниот правобранител.
Цановски и Милетиќ одат на избори

Во разговор со Нова членови на ДУИ потврдуваат дека Фијат Цановски од ПЕИ ќе оди на избори со кандидатот за градоначалник Зунун Зунини во општината Маврово Ростуше, каде и ќе ја добие нивната поддршка, а во рамки на договореното Цановски нема да поднесе кандидатура во Струга.


СДСМ го исклучи Стевче Јакимовски од партија

Стевче Јакимовски од денес повеќе не е член на СДСМ, соопштуваат од партијата. Неговата одлука да се кандидира за градоначалник и покрај договорениот бојкот, според Социјал демократскиот сојуз е кукавичи и предавнички чин.


Институциите молчат пред изборната корупција

УЈП да почне да ги истражува финансирањата на партиите, а владините кампањи да одат само на јавниот сервис – ова се дел од препораките како да се спречи изборен поткуп и злоупотреба на државните ресурси за партиски цели.