Статии од Сашка Цветковска


Почна средбата Груевски – Црвенковски

Во Клубот на пратениците попладнево почна средбата на премиерот Груевски и лидерот на СДСМ Црвенковски, на која ќе се обидат да изнајдат решенија за политичката криза и за учество на опозицијата на претстојните избори.


Неуспешна лидерска средба

„Средбата не вроди со никаков резултат“, ова го изјави премиерот Никола Груевски кој објасни дека бил соочен со ултиматумот на СДСМ за одржување на предвремени парламентарни избори заедно со локалните.


Зошто Груевски бара обезбедување?

Владо Бучковски:уште еден вид на пропаганда која би требало овој претседател на владата да го направи поинаков од другите. Љубчо Георгиевски: Принципиелно ќе беше ако ова се направеше кога доаѓаше оваа влада


Утре средба Груевски – Црвенковски

Премиерот Никола Груевски денеска го поканил претседателот на СДСМ Бранко Црвенковски на средба на која ќе се разговара за актуелните политички состојби во земјава.


Зошто Груевски бара обезбедување?

Предлогот на премиерот Груевски за свое лично обезбедување по завршувањето на мандатот е себичност и популизам, анализира професорот Владимир Пивоваров за Нова.
Македонските граѓани со предност за азил во Германија

Барањата за азил од Македонија и Србија во моментов имаат предност при нивното разгледување во обработката, изјавил германскиот министер за внатрешни работи Ханс-Петер Фридрих за весникот „Везеркуриер“.


Пиштол на главата на Ахмед Доган на конгрес во Софија

Лидерот на партијата на турското малцинство во Бугарија, Движењето за правата и слободите, Ахмед Доган, денеска е нападнат додека го читал извештајот за време на Осмата национална конференција на движењето