Статии од Сашка Цветковска

Тимошенко обвинета за убиство

Украинскиот јавен обвинител ја обвини поранешната премиерка на Украина, Јулија Тимошенко, дека го нарачала убиството на нејзиниот бизнис ривал пред 16 години.


Армстронг бара втора шанса

Американскиот велосипедист кој во интервју пред два дена го призна допингот, во второ интервју кај Опра изјави дека би сакал повторно да се натпреварува.

No Picture

Предизборни манипулации

Иако архивата на згаснатата А1 телевизија, првиот приватен медиум во земјата, одамна не постои и никој не покажа интерес да ја сочува


Украина ги забранува хомосексуалците

Демократските процеси во Украина назадуваат одамна. Иако Европската унија е постојано присутна и инстистира на спроведување на реални реформи, актуелната власт уште повеќе ја засилува својата автократија.