Статии од Биљана Секуловска


Заедничка азбука: Го учиме зборот ЖИВОТ-македонски, албански и турски

Во оваа епизода на “Заедничка азбука”, го учиме зборот Живот- на македонски, албански и турски. Учествуваат: Марина Савеска, економистка, Шпреса Јусуфи- дипломатка, Иван Менкиноски- правник,…




Портрет: Славчо Димитров, теоретичар на култура и род, активист

Портрет на Славчо Димитров- теоретичар на култура и род, еден од најзначајните интелектуалци што воопшто сме ги имале во Македонија, храбар активист. Гледајте НОВА- ви…


Нов обвинител:Зошто Наков сака да биде прoтивкандидат на Катица Јанева

Томислав Кежаровски новинар и Александар Наков поренешен обвинител и судија, дебатираат за начинот на кој судиите треба да бидат сменети, како и за калкулациите за нов наследник на Марко Зврлевски




Заедничка азбука: Го учиме зборот ПРАВДА-македонски, албански и турски

Во оваа епизода на “Заедничка азбука”, го учиме зборот Правда- на македонски, албански и турски. Учествуваат: Аделина Марку- дипломат, Славчо Димитров,-теоретичар на култура и род…