Статии од Биљана Секуловска

Опозиционерите беа подготвени да бидат убиени за една нова Македонија

Крвавиот четврток  е еден од најужасните денови во поновата историја на оваа земја.  Наспроти насмевката со која настапи Никола Груевски на неговото прво интервју во…


Габриел: Неприфатливо е приврзаниците на ВМРО да упаѓаат во Собрание

Германскиот  министер за надворешни работи , Зигмар Габриел излезе со осуда на вчерашните инциденти и побара формирање Влада: „Доживеавме сега, во (ПЈР) Македонија, кандидат за…