Статии од Биљана Секуловска


Дали е ова крај на династијата Клинтон?

Од дописникот на НОВА од Вашингтон, Биљана Секуловска Никој не може со сигурност да се обложи- но, сега барем во моментов, перспективите на Династијата Клинтон…


Зошто победи Доналд Трамп?

Дел од светот е шокиран од победата на Доналд Трамп, новиот американски претседател, но оние кои го поддржуваа, оние кои гласаа за него го примаат неговото појавување на победничката сцена како нормално, очекуван расплет


Доналд Трамп е избран за претседател на САД

Со освоени 289 електорални гласови од вкупно 538, републиканецот Доналд Трамп е избран за 45 претседател на САД. Неговата противкандидатка демократката Хилари Клинтон освои 218 гласови од членовите на електоралниот колегиум.


Трамп во седиштето, Клинтон нема да одржи говор

Од дописникот на НОВА од Вашингтон, Биљана Секуловска Републиканскиот кандидат Доналд Трамп пристигна во седиштето на Републиканците за да одржи победнички говор, додека демократката Хилари…