Статии од Биљана Секуловска

Ова не беа фер и демократски избори

Џабир Дерала-Цивил и Роберто Беличанец- Центар за развој на медиуми дебатираат за злоупотребите, корупцијата, притисоците и нерегуларностите на изборитеСкопје 2014: Потрошени пола милијарда евра

Никола Наумоски, Плоштад Слобода, Жарко Настовски- новинар во МОФ, Владо Апостолов- новинар во Фокус за сомнежите во корупција на властите, огромните суми пари кои ќе се исплаќаат 140 години.

Новинарките се дискриминирани, зарем не?

Жена – новинар, потценувана, помалку платена, понижувана, сексуално вознемирувана од колегите мажи. Тамара Чаусидис – лидерка на новинарскиот синдикат и Горан Трпеноски уредник во Вест.
Груевски не сака да признае, името е приоритетно за решавање

Тито Петковски, претседател на НСДП за договорот Груевски-Црвенковски, за следниот чекор на Груевски- решавањето на спорот на името, за идниот кандидат на СДСМ за градоначалник на Карпош ако дојде до втор круг.