Статии од Биљана Секуловска

Скандал со мистериозни 5 милиони евра во МРТ

Роберто Беличанец- Центар за развој на медиуми и Билјана Бејкова- НВО Инфо Центар: За откриените сомневања во финансиски малверзации во јавниот сервис, чии раководители се непознати за јавноста.


Говор на омраза- хајки на одредени новинари

Жарко Трајаноски, Коалиција за сексуални права и Замир Мемети, Совет за радиодифузија: Зошто некои новинари го практикуваат говорот на омраза, какви се политичките игри во Советот за радиодифузија.


Ивон Величковски: Интереси или идеологија

Интервју со претседателот на ЛП, Ивон Величковски за колебањето дали да се депонираат оставки и да се поддржи опозицијата, за припадноста кон ВМРО-ДПМНЕ па потоа кон СДСМ. Величковски со Секуловска.


СДСМ: Не инсистираме на предвремени парламентарни избори

СДСМ со нов предлог до ВМРО-ДПМНЕ: Доколку ВМРО-ДПМНЕ добие 1 глас на локалните, од СДСМ- предвремени избори нема. Но, сега СДСМ не дава ултиматум за предвремени до ВМРО-ДПМНЕ дури и да добие еден 1 глас повеќе


Зоран Иванов vs Нора Шаќири и Ида Протуѓер

Зоран Иванов, екс главен и одговорен уредник на Алфа, говори зошто доби отказ од оваа ТВ; одговора на нападите на Нора Шаќири и Ида Протуѓер. Интервју на Иванов со Секуловска.

Црвенковски: Се откажуваме од предвремени ако се реши името

Под кои услови би се откажал од бојкотот на Парламент;најава за нов отпор;став за Јакимовски и Цановски;што очекува од меѓународната заедница- интервју со лидерот на СДСМ, Бранко Црвенковски со Секуловска