Статии од Соња Трајковска


Една минута вести: Републикаците бараат САД да се повлечат од ОН

Републиканците во американскиот Претставнички дом предложија резолуција со која се бара САД целосно да се повлечат од ОН и светската организација да го премести седиштето од ЊујоркЕдна минута вести: 30% од семејствата живеат тешко со приходите

Новото истражување “Анкета за приходи и услови на живеење“ што го објави Заводот за статистика покажува дека во 2015 година, сиромшатијата на ниво на државата се намалила на 21,5 но и натаму 445.200 луѓе живеат под прагот на сиромаштија, пишува порталот Порталб


Една минута вести: ПССЕ за изборите во Македонија

Парламентарното собрание на Советот на Европа на зимската сесија што започнува денеска во Стразбур, ќе го разгледа Извештајот за парламентарните избори во Македонија, што ги набљудуваше и негова делегација

Една минута вести: Македонија вечерва против Исланд

Преземете одговорност за стабилноста на регионот и фокусирајте се на процесот за европска интергација, е пораката на  Иво Вајгл, известувачот на Европскиот парламент за Македонија; По…


Една минута вести: Скопје е еден од најзагадените градови во Европа

„Таргет“ и „Тврдина“ ќе докажуваат кој прислушувал, откако Специјалното јавно обвинителство денеска го повлече случајот Пуч, бидејќи „фактичката состојба во обвинителниот акт  е спротивна  со доказите…