Статии од Соња Трајковска

Вести во една минута: Ден пред изборниот молк, што очекуваат гласачите

Денеска е последен ден од кампањата и последна шанса за партиите да им се обратат на гласачите и да ги убедат да гласаат за нивната платформа. НОВА ги праша гласачите што очекуваат? Граѓани испраќаат барања во СЈО за тоа дали нивните броеви се прислушувани. Јужнокорејската претседателка Парк Геун хје денеска и официјално претстана да ја извршува функцијата, а за вршител на должноста е назначен премиерот Хуанг Кјо ан. Преглед на денот во една минута вести на НОВА на македонски и на албански јазик.


Пладневен пресек во една минута вести на НОВА

Последен ден од кампањата, НОВАТВ и СКУП ги истражуваа имотните листови на ВМРО ДПМНЕ, отповикана јужнокорејската претседателка. Ова се пладневите вести во минута на НОВА на македонски и на албански јазикЕдна минута вести: Предизборни вработувања, пропагандата во „молкот“

Антикорупциска отвори постапки за предизборни вработувања, партиската пропаганда за молкот се сели на социјалните мрежи и порталте, магазинот Тајм го прогласи Трамп за „Човек на годината“ во традиционалниот избор. Пладневни вести во една минута на НОВА, на македонски и на албански јазик


Пладневен пресек во една минута вести на НОВА

За ДИК е шпекулација дека отпечатени 80.000 гласачки ливчиња повеќе, екс шефот на УКБ Слободан Богоевски во НОВА дебата открива пропусти во истрагата за Коста Крпач, над сто загинати во силен земјотрес во Индонезија. Пресек на претпладневни вести во една минута на НОВА на македонски и на албански јазик.
1 минута вести на македонски и на албански јазик

Фотографија во Избирачкиот список, административци наместо на работа, на митинг, Врховниот суд на Велика Британија за Брегзит. Преглед на вестите на денот во една минута видео во верзија на македонски и албански јазик.