Статии од Соња Трајковска

Пладневен пресек во една минута вести на НОВА

Последен ден од кампањата, НОВАТВ и СКУП ги истражуваа имотните листови на ВМРО ДПМНЕ, отповикана јужнокорејската претседателка. Ова се пладневите вести во минута на НОВА на македонски и на албански јазикЕдна минута вести: Предизборни вработувања, пропагандата во „молкот“

Антикорупциска отвори постапки за предизборни вработувања, партиската пропаганда за молкот се сели на социјалните мрежи и порталте, магазинот Тајм го прогласи Трамп за „Човек на годината“ во традиционалниот избор. Пладневни вести во една минута на НОВА, на македонски и на албански јазик


Пладневен пресек во една минута вести на НОВА

За ДИК е шпекулација дека отпечатени 80.000 гласачки ливчиња повеќе, екс шефот на УКБ Слободан Богоевски во НОВА дебата открива пропусти во истрагата за Коста Крпач, над сто загинати во силен земјотрес во Индонезија. Пресек на претпладневни вести во една минута на НОВА на македонски и на албански јазик.
1 минута вести на македонски и на албански јазик

Фотографија во Избирачкиот список, административци наместо на работа, на митинг, Врховниот суд на Велика Британија за Брегзит. Преглед на вестите на денот во една минута видео во верзија на македонски и албански јазик.