Статии од Светлана Јовановска
Шанса за историски исчекор во бугарско-македонските односи

Средбата денес во Софија отвора нови перспективи по долгите кавги и недоразбирања помеѓу Македонија и Бугарија, кавги што ја турнаа Софија во блокада на македонската ЕУ интеграција во 2012 година.Aксел Сотирис Валден: Основа за разумно решение со Грција постои

Основата за разумно решение постои од претходните рунди преговори а клучниот концепт е дека ниту една страна не треба да го монополизира терминот “Македонија”. Но новата “линија” на Скопје без сомнение ќе помогне.