Статии од Влатко Чаловски

Кој е виновен за Брегзит?

Што се случи со Европската Унија за Британците да побараат излез од неа? Кој е виновен? Во прилог неколку „виновници“ за случувањата околу ЕУ од…Ништо ново од денешната расправа во Собрание, новиот спикер ќе почека

Актуелниот претседавач со конститутивната седница, кој сега веќе е поранешен собраниски спикер, Трајко Вељаноски ја прекина седницата која ќе продолжи утре во 11 часот. Откако…
Ахмети: Дадовме поддршка на СДСМ, стоиме зад тоа

Како што рече Ахмети тие остануваат на ставот дека ја дале поддршката на Зоран Заев и СДСМ и дополни дека доколку е потребно да се гласа за Влада без претседателот Иванов да го додели мандатот, тие ќе ја почитуваат својата одлука за поддршка на СДСМ.