Статии од Влатко Чаловски
(ВИДЕО) Светот во 2016

Годината што изминува е година која го потресе светот од терористичките акции на ниво на Европа и останатите континенти. Заминаа неколку глобални ликови значајни за…


Избори 2016: ДИК им ги врачи уверенијата за мандати на партиите

Државната изборна комисија (ДИК) денеска им ги додели уверенијата на претставниците на политичките партии за освоените мандати од изборите кои се одржаа на 11.декември. Претседателот…


Градоначалниците без конкретни мерки за воздухот, бараат решенија

Денешната средба по иницијатива на градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски, на 18 градоначаланици од Скопскиот плански регион резултираше само со дискусија околу големата загадаеност на…

Заев: ДИК и Судот не можат да влијаат на волјата на 600.000 граѓани

Според него промените во Македонија веќе започнале и никој не може да ги спречи, бидејќи над 600. 000 граѓани, без разлика на својата етничка припадност побараа демократска иднина за Македонија, за која Заев рече дека „нема да дозволи да биде оштетена преку заканите на Никола Груевски“