Статии од Влатко Чаловски

Институциите на Македонија го повредуваат политичкиот процес

Нестабилни институции, наострената јавност, отсуството на дијалог и несоработката помеѓу власта и опозицијата не и помагаат на Македонија во спроведувањето на политиката, вели за НОВА Денко Малески


Дуке Бојаџиев настапи во Капан Ан

Во интервју за НОВА, Бојаџиев зборува за соработките со оскаровецот Џонатан Дем и со Столе Попов, за значењето на ризнанието за хуманост „Мајка Тереза“, за новата музичка соработка со „Ви Џеј Видбит“, како и за идните планови

Петернек: Солидарноста од 63’ нема никогаш да се повтори

Фотографот Томислав Петернек за своето искуство од моментите додека фотографирал за време на земјотресот од 1963; За моментите кои му останале засекогаш врежани, за Скопје какво што го памети, и Скопје денес


„Шатор“ како симбол на солидарноста!

По повод 50-годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје, во Градски Парк помеѓу „Кермес“ и Зоолошката градина, се промовираше скулптурата „Шатор“, подарок од архитектите за градот Скопје.