Актуел

Владата троши за кампањи, алкохоличари се повеќе

Државата да престане да делува контрапродуктивно, да не организира фестивали каде што се пие со тони ракија, пиво или вино. Владата за реклами за борба протива алкохолот потроши цели 600 000 евра, а резултат од нив нема.Граѓани: Со античкиве галии да се оди до Солун!

На левата страна на Вардар фирмата “Фаланга Дим” почна да ја поставува првата античка галија. Местењето на конструкцијата на првата од предвидените четири галии ги задржа погледите на граѓаните повеќе од вообичаенто.


Смртоносен отров убива кучиња, но и луѓе

Опасен отров убива кучиња низ населбите во Скопје. Станува збор за пестицид кој е смртоносен за животните но, и за луѓето. Од здруженијата за заштина на животните се сомневаат дека станува збор за организирана група


Зошто Груевски бара обезбедување?

Владо Бучковски:уште еден вид на пропаганда која би требало овој претседател на владата да го направи поинаков од другите. Љубчо Георгиевски: Принципиелно ќе беше ако ова се направеше кога доаѓаше оваа влада


Зошто Груевски бара обезбедување?

Предлогот на премиерот Груевски за свое лично обезбедување по завршувањето на мандатот е себичност и популизам, анализира професорот Владимир Пивоваров за Нова.
Вакцини има, но не за сите деца !

Четиринаесет месечната Ева е родена пред време со само еден килограм и 700 грама, но и покрај тоа не добила шанса да прими вакцина која не предизвикува компликации