Актуел


Документите од Панама: протече најголемата база на офшор тајни

Ова е досега најголемата протечена база на документи од офшор компании. Овозможува досега невиден инсајдерски пристап од офшор светот овозможувајќи преглед на црните пари низ глобалнио финансиски систем декада по декадaИсчезнати 10.000 деца бегалци: Има ли во Македонија криминални банди?

што се случува со децата кои патуваат сами без придружба. На многу од нив им се губи трагот откога ќе бидат регистрирани во некоја од земјите. Најмалку 10.000 деца бегалци кои патувале без придружба се исчезнати по пристигнувањето во Европа.


Предмет „Тортура“: Понижувачко апсење за политичка одмазда

Припадници на специјалната единица „Алфи“ со сервилна покорност кон шефот на УБК – Сашо Мијалков, извршиле нечовечно понижување и мачење врз Љубе Бошковски при апсењето за случајот „Кампања“, посочи обвинителката Фатиме Фетаи


ВИДЕО: Je suis Bruxellois! Ik ben Brusseleir!

По бриселските напади јасно е дека истрагата мора да биде меѓународна и пред се европска ако сака да биде ефикасна и мора да се води по поговорката: заедно сме посилни. Но, дали земјите членки на Унијата се спремни за искрена соработка и чесна размена на разузнавачки податоци?