Арт & Живот

pres-akto-3

Акто: „Филозофија на паланката“, на српскиот режисер Златко Паковиќ

Акто, кој годинава е насловен „Поп ап Акто“, се одржува во четири градови – Битола, Скопје, Тетово и Штип. – Првиот дел од фестивалот измина…

Прочитај Повеќе

manaki

Забранета претстава на „Манаки“, протестно писмо од уметниците

Сценската изведба на перформансот „Циклусот на животот“ предвидена за затворањето на фестивалот „Браќа Манаки“ била забранета, соопштија уметниците кои се дел од претставата.