Арт & Живот

Промоција на „Ние сме лудаци“ на Кокаланов

Промоцијата на романот „Ние сме лудаци“ од Сашо Кокаланов ќе се одржи вечерва во клуб-ресторанот МКЦ во 20 часот. Промотори на романот  се Оливера Ќорвезироска,…

Прочитај Повеќе

КРИК фестивал: Светлана Слапшак вечерва во Чифте амам

Еден од централните настани на фестивалот, предавањето на светски познатата теоретичарка Светлана Слапшак ќе се одржи во 19, 30 часот во Чифте амам, по што ќе следи и разговор со неа, кој ќе го води Ана Вујановиќ, независен културен работник во полето на современите перформативни уметности и културата, која живее и работи во Берлин