Арт & Живот

838692-sonia-rykiel-opengraph_1200-1

Почина легендарната дизајнерка Соња Рикел

Рикел е една од пионерите на современата мода која, препознатлива по лежерните плетива со пруги, како и по осовременување на францускиот шик и кабаре имиџ

Прочитај Повеќе

Охрид, крајот на септември 1863-та

Галерија: Македонија во 1863-та, низ објективот на австриски фотограф

Фотографии сликани од виенскиот фотограф Josef Székely од 1863-тата година за време на Австро-унгарската експедиција во Македонија, Северна Албанија и Косово, водена од Johann Georg von Hahn.