Арт & ЖивотМодни совети

Црната боја е секогаш во мода, но новиот тренд е да се додаде и малку бело за да се освежи изгледот. Погледнете ја модната рубрика на стилистката на британскиот „Гардијан“, Џес Картнер Морли.


Модни совети

Црната боја е секогаш во мода, но новиот тренд е да се додаде и малку бело за да се освежи изгледот. Погледнете ја модната рубрика на стилистката на британскиот „Гардијан“, Џес Картнер Морли.


Првиот киборг на светот

Нил Харбисон е роден со ретка болест која предизвикува комплетно слепило за бои. Во 2004 година Харибсон и Адам Монтадон развиле направа наречена „Ококиборг“, која овозможува боите да се претворат во звуци.


Првиот киборг на светот

Нил Харбисон е роден со ретка болест која предизвикува комплетно слепило за бои. Во 2004 година Харибсон и Адам Монтадон развиле направа наречена „Ококиборг“, која овозможува боите да се претворат во звуци.