Арт & Живот


Новинарот Тони Димков добитник на наградата „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

Државната награда „Мито Хаџи Василев- Јасмин”во 2016 година за остварувања во областа на публицистиката ја доби публицистот Аљуш Камбери, а во областа на новинарството новинарот…Пораката на Бекам: Ниту едно дете не смее да трпи насилство

Од денеска започна да се прикажува новиот филм на амбасадорот на добра волја на УНИЦЕФ, Дејвид Бекам, со порака против бруталната реалност за физичката и психичката злоупотреба која може засекогаш да ги обележи децата


Рената Салецл на КРИК фестивалот: Светот го очекуваат нови болести

Со предавањето и разговорот со Рената Салецл, филозоф, социолог и правен теоретичар, една од најзначајните словенечки интелектуалци, денеска заврши првото издание на КРИК – фестивал…